Barbro Schönning
Barbro tackar er alla för de här åren och önskar er framgång i det fackliga arbetet.

Mina första jobb varade några månader eller något år. Jag var nyfiken och ville se mig omkring. Ville känna på att jobba på flera olika ställen. Ville uppleva olika saker. Jag skulle aldrig bli en trotjänare som stannade en massa år hos samma arbetsgivare. Nej, jag skulle upptäcka världen… Jag skulle bli utrikeskorrespondent och resa till alla kontinenter. Eller sportjournalist och referera längdskidor och friidrott. Max tre år hos en arbetsgivare var min inställning.

Och nu har jag varit anställd här i 21 år. Ja, ni läste rätt: Tjugoett år! Och när jag kom hit 1994 hade jag redan hunnit vara aktiv i tolv år som medlem och förtroendevald i det som då hette Svenska Bankmannaförbundet.

Hur kunde det bli så? Jo för:

 • Att jag alltid har varit – och är – väldigt engagerad i fackliga frågor.
 • Att jag verkligen gillar det här förbundet och alla människor jag mött genom åren.
 • Att jag ständigt fått möjligheten att göra nya saker och att utvecklas.
 • Att jag fått jobba med kompetenta och trevliga människor.
 • Att jag känt att jag fått vara med och göra skillnad för medlemmar.

Men någon gång så tar det slut. Och nu är det min tur. Det är dags att rensa hyllorna, tömma datorn, slänga sparade papper, lämna över till de yngre och säga tack och adjö. Jag förbereder just nu avslutningen av ett långt yrkesliv. Jag har den stora förmånen att få gå i avtalspension från 61 år. När vår julfest avslutas så är det över.

Det är många tankar och minnen som dyker upp när målsnöret närmar sig. Jag har gillat att jobba och att tillhöra en arbetsgemenskap. Alla olika kurser och projekt vi genomfört. Samtalen med förtroendevalda och medlemmar. Kongresser och konferenser. Förhandlingar och debatter. Utvecklingsarbete och rekrytering. Men jag har också jobbat alldeles för mycket under några perioder, vilket jag fått betala för i form av utmattning. Det är lätt att vara efterklok, men trots några smällar genom åren är det faktiskt inte mycket jag skulle vilja ändra på. Trots att jag varken blev utrikeskorre eller sportjournalist.

Och det där med miljonär? Jo, jag blir tidsmiljonär. En massa timmar, dagar och veckor som jag ska använda på klokast möjliga sätt. Jag flyttar ut på landet. Jag får möjlighet att ägna mig åt andra saker som jag känner starkt för; integrationsfrågor, volontärarbete, trädgård, hundar, familj, släkt och vänner…

Jag vill tacka er alla för de här åren. Och jag önskar er framgång i det fackliga arbetet. För ni behövs! Men tänk på att hinna lukta på blommorna och titta på utsikten emellanåt. Livet ska inte bara vara arbete! Och har ni vägarna förbi södra Hälsingland så titta in…

Barbro Schönning, ombudsman

 

Dela
Nu blir jag miljonär!

3 reaktion på “Nu blir jag miljonär!

 • 30 november, 2015 kl. 22:48
  Permalänk

  Barbro! Vad skönt det låter att få bli tidsmiljonär! #avis

  • 1 december, 2015 kl. 10:10
   Permalänk

   🙂

 • 1 december, 2015 kl. 10:10
  Permalänk

  Anna!
  Din tid kommer även om det dröjer några år…
  Och jag ska njuta! 🙂

Kommentarer inaktiverade.