Kollegor fikar
Testa att ge en kollega en komplimang. Du kommer att få så mycket tillbaka!

Brukar du ge dina kollegor komplimanger? Säga när de gör något bra, att du saknat dem när de varit borta eller bara att du uppskattar deras humor och anekdoter vid fikat?

Det finns många som inte mår bra på våra arbetsplatser runt om i landet. Medarbetare som inte känner sig sedda eller uppskattade. Alltför ofta får Finansförbundets fackliga rådgivning ta emot samtal från medlemmar som saknar bekräftelse. De känner sig ensamma och besvikna över att de inte får någon uppskattning, trots att de upplever att de gör sitt bästa.

Alla behöver få feedback – både positiv och negativ för att kunna växa och utvecklas. Ofta tänker vi kanske att det är chefens jobb, men även du som kollega kan göra mycket. I fredags skickade till exempel en kollega ett mejl till mig efter att jag hade hunnit gå hem med en jättefin komplimang. Det förgyllde hela min helg!

Så nästa gång du tänker att en kollega har gjort något bra – testa att säga det till honom/henne. Du kommer att få så mycket tillbaka, jag lovar. Dina kollegor är ofta en av de viktigaste pusselbitarna för att du ska trivas på jobbet. Så var rädd om dem och hjälp dem att växa!

Anna Rahnasto, kommunikatör

Dela
Boosta din kollega!