Ställ frågan om medlemskap
Visste du att det vanligaste svaret på frågan om varför man inte är medlem är ”Ingen har frågat mig om det”?

När jag en gång i tiden började plugga på Journalisthögskolan fick jag frågan om jag ville gå med i facket. Det gjorde jag samma vecka. Och sedan dess har medlemskap i en facklig organisation varit en självklarhet för mig.

Idag fick jag ett samtal till vår fackliga rådgivning. Det var ett kontaktombud på ett bankkontor som undrade vad hon skulle göra för att få några unga människor att bli medlemmar i Finansförbundet.

Vi gick igenom olika argument och vad hon skulle kunna säga. Jag mailade över lite fakta till henne och fick ett svar tillbaka: ”Nu ska jag boka in dem en och en och prata med dem om medlemskapet!”.

Så glad jag blev! Att ha sådana förtroendevalda på arbetsplatserna är en tillgång för varje medlem.

Så om du någonsin funderat på att bli medlem i facket så ska du veta att detta är något av det som gäller i Finansförbundet:

• Gratis de tre första månaderna
  • Lägre avgift i två år för den som är under 30 år
  • Förhandlingshjälp. Rådgivning. Medlemsförmåner. Inkomstförsäkring.

Om du redan är medlem: Ställ frågan till dina arbetskamrater. Ja, du kan ju faktiskt även fråga dina släktingar och grannar. Det är många som bara inte tänkt på att bli medlemmar. Du kan berätta om vad ditt medlemskap betyder och att man enkelt fyller i medlemsansökan på webben.

Och om de jobbar i en annan bransch så har du i alla fall fått dem att fundera på vilket förbund de ska välja.

Barbro Schönning, ombudsman

Ställ frågan!