cykel i solnedgång
Förläng sommaren genom att göra roliga saker efter jobbet.

Har du som jag precis börjat jobba igen efter semestern? Jag var tillbaka i måndags och måste säga att jag hade lite svårt att ställa om från kravlös semesterlunk till att börja leverera på jobbet igen. Googlade runt efter lite tips på hur man bäst hittar inspirationen och energin för att starta upp jobbhösten och hittade några stycken som jag tar med mig:

  • Mjukstarta: Ta pauser och unna dig långluncher om det är lugnt på kontoret.
  • Förläng sommaren genom att göra roliga saker efter jobbet: Ta ett kvällsdopp eller ha picknick i parken.
  • Planera in något roligt under hösten, till exempel en resa, en konsert eller middagar med vänner.
  • Var inte hård mot dig själv om du har negativa tankar och svårt att komma upp på morgnarna – det är förhoppningsvis enbart en övergångsfas.

Sagt och gjort – igår gick jag tidigt, tog med mig barnen till plaskdammen i parken och när vi kom hem ställde jag mig inte och började packa upp alla flyttkartonger som är kvar efter vår flytt utan slog mig ner på uteplatsen och njöt av den sköna sommarkvällen.

Det hjälpte faktiskt lite och det var något lättare att masa sig upp ur sängen i morse. Hur gör du för att förlänga sommaren och inte hamna i postsemesterblues? Några bra tips att dela med dig av?

Anna Rahnasto, kommunikatör

Dela
Förläng sommaren!