Strand och hav
Hur tillbringar du din ledighet? Har du några goda recept på hur kraft kan inhämtas?

Skolavslutningar, studentflak, högskoleexamen… Under årens lopp har jag firat en del för egen del. Och många, många gånger för kompisar, släktingar, syskonbarn, guddotter…

Alltid lika positiva känslor. Inte utan att jag skulle vilja ha sommarlov själv igen. Tio veckor ledigt. Sol, bad, glass, mygg…

Efter att ha pratat med många av Finansförbundets medlemmar i vår fackliga rådgivning inser jag att det finns en hel del som känner sig trötta, slitna och utarbetade. Det beror på mycket jobb, omorganisationer, osäkerhet i om man kommer att ha sin anställning kvar och även besvikelse över lönesamtal och utebliven återkoppling på hur man gör sitt jobb. Det finns säkerligen en hel del medlemmar som är nöjda – men det är inte de personerna som ringer eller mejlar till oss.

Sommaren har låtit vänta på sig i år. Våren har varit kall och regnig. Men nu står semestrarna för dörren. Ofta har man så många planer eller förhoppningar som ska infrias. En av dem brukar vara att kunna vila och koppla av.

Det är en viktig del av ledigheten att samla krafter tills jobbet startar igen. Att göra positiva saker. För några av oss innebär det att pyssla i trädgården. För andra att resa och fylla på med upplevelser. Några är hemma och hinner se sin hemort från ett annat håll än när vardagen rullar på.

Hur tillbringar du din ledighet? Har du goda recept på hur kraften kan inhämtas? Dela gärna med dig av det. Vi behöver ibland en påminnelse om att vi arbetar för att leva och inte tvärtom!

Glad sommar önskar jag er alla.

Barbro Schönning, ombudsman

Dela
Sommar – tid för avkoppling