Testa din balans i arbetslivet med TCOs Arbetslivsbarometer.
Testa din balans i arbetslivet med TCOs Arbetslivsbarometer.

Jag brukar få frågan vad jag har gett för nyårslöfte. Sanningen är att den senaste gången jag lovade något inför ett nytt år var på nyårsafton 1972(!). Mitt löfte den gången var att sluta använda socker i te och kaffe. Kompisar på besök höll noga ögonen på mig i fem dagar, så jag var tvungen att avstå i enlighet med mitt löfte. Och nu har jag hållit det löftet i 42 år.

Så numera lovar jag inget. Har så god statistik av att hålla löften så jag vill inte riskera den.

Idag kom jag tillbaka till jobbet efter en lång ledighet över jul- och nyårshelgerna. Kul att återse arbetskamraterna igen – och det är på något sätt ändå skönt att återgå till vardagen. Vi har haft möte och diskuterat vad som ska göras den närmaste tiden.

Det fick mig att börja tänka på det där med nyårslöften, som jag ju inte ger längre. Däremot har jag en massa förhoppningar och drömmar inför varje nytt år. Det handlar om både smått och stort:

  • Ett år med utveckling för min egen del
  • Ett år med balans i livet
  • Ett år med goda kontakter både privat och på jobbet
  • Ett år med positiv utveckling när det gäller medlemsantalet i Finansförbundet
  • Ett år då vi får ett bra kollektivavtal för varje medlem i Finansförbundet
  • Ett år med mer värme och förtroende i kontakter mellan människor
  • Ett år med större ansvar för klimatet
  • Ett år med fokus på mångfald, jämställdhet och öppenhet – både i samhället och i arbetslivet
  • Ett år då det blir färre konflikthärdar och mer konstruktiva samtal i min omvärld

Ingenting av detta är något som bara händer. Enda chansen är samarbete på olika sätt. Och jag har förhoppningar om att mina insatser under året ska leda några steg i rätt riktning.

Jag hoppas att du också vill bidra på ditt sätt!

Barbro Schönning, ombudsman Finansförbundet

Dela
Nytt år – nya möjligheter!