Låt den här sommaren innehålla motion på flera områden – både för ditt eget bästa och för utvecklingen av Finansförbundet.
Låt den här sommaren innehålla motion på flera områden – både för ditt eget bästa och för utvecklingen av Finansförbundet.

En gång i tiden spelade jag volleyboll. Träning 2-3 gånger i veckan. Matcher på helgerna. Dessutom åkte jag gärna skidor utför på vintern och seglade på sommaren. Ett liv som scoutledare innebar också en hel del aktiviteter i form av vandringar, hajker och läger. Motion fick jag min beskärda del av.
Det där med motion idag… En ständig källa till dåligt samvete för några av oss. Ett behov som gränsar till besatthet hos andra. En glädje i tillvaron för en del. För egen del blir det ganska mycket promenader och uteliv eftersom jag har två hundar som kräver både tid och engagemang.

Hur motionerar du? Blir det av eller stannar det vid tankar och planer? Nu är det snart semester för de flesta av oss. Ett gott råd är att använda en del av tiden till att skaffa goda vanor som inkluderar fysisk aktivitet.
Men att motionera kan ju också handla om något helt annat. Det kan vara att göra sin röst hörd i en organisation man tillhör. Att försöka påverka till förändring.
Nyligen beslutade Finansförbundets kongress att förändra motionsrätten för medlemmarna. Tidigare har man kunnat skicka in motioner (förslag) till kongressen. Den har hållits vartannat år och det har kanske inte känts som om man kan påverka särskilt mycket.

Nu är detta förändrat. Från och med nu kan du som medlem motionera hela tiden. Skicka in dina tankar och förslag till förbundsstyrelsen. En del frågor kommer att kunna behandlas omgående och leda till förändringar eller nyheter ganska snabbt. Om du inte blir nöjd med förbundsstyrelsens beslut kan du begära att motionen ska ställas tills nästkommande kongress.

Om motionen handlar om sådant som inte förbundsstyrelsen kan besluta om kommer den också att behandlas av nästkommande kongress.

Så låt den här sommaren innehålla motion på flera områden – både för ditt eget bästa och för utvecklingen av Finansförbundet. Tillsammans gör vi Finansförbundet starkare!

Barbro Schönning, ombudsman på Finansförbundet

Läs om hur du som medlem kan motionera till Finansförbundets styrelse

Dela
Motionera mera!