Andreas Beckert och Bodil Wennerström leder Finansförbundets kongress 2014.
Andreas Beckert och Bodil Wennerström leder Finansförbundets kongress 2014.

Första gången jag deltog i en kongress var 1987. Lite nervös var jag, eftersom jag inte visste vad det handlade om. Efteråt hade jag fått blodad tand. Det var ju väldigt roligt att delta i diskussioner, vara med och fatta beslut och få lyssna till alla som hade lång och gedigen erfarenhet.

Sen dess har det blivit ett antal kongresser med Bankmannaförbundet/Finansförbundet. Och jag har utvecklats till att våga sitta ordförande eller som presidiestöd med allt vad det innebär.

Och nu är det dags igen. Idag har Finansförbundet inlett #Kongress2014 ute på Aronsborg. 83 ombud är på plats – 39 procent av dem är med för första gången! Här ska de under tre dagar vara med och fatta beslut som ska ligga till grund för verksamheten under de kommande åren. De ska välja en ny förbundsstyrelse. De ska lära känna varandra och ha trevligt tillsammans. Det är några av de delar som dagarna handlar om.

Den här veckan är det också dags för val till EU. Jag vill uppmana dig att gå och rösta. Utifrån din övertygelse. För att vi påverkas av det som beslutas i Bryssel och Strasbourg. För att vi har möjligheten att vara med och påverka. För att demokrati handlar om att vara med och ta ansvar. Och för att det faktiskt är roligt!

Barbro Schönning, ombudsman på Finansförbundet

Följ Finansförbundets kongress på webben

Dela
Demokrati är roligt!