Arne Tammer, känd idrottsprofil och för sin paroll "Ge mig en kvart om dagen".
Arne Tammer, känd idrottsprofil och för sin paroll ”Ge mig en kvart om dagen”.

”Ge mig en kvart om dagen!” Det sa Arne Tammer en gång i tiden. Tanken var att bara en kort stund om dagen skulle ge stor effekt när det handlade om att bygga en helt ny kropp. Han skrev om och propagerade för hälsa och sund näring och manade till kroppslig träning, främst styrketräning.

Ibland är det väl så – en kort insats om dagen ger stora förändringar i det långa loppet. Vare sig det handlar om fysisk träning eller något annat.

Nu kan du som medlem i Finansförbundet göra detsamma. Ge några minuter av din tid varje vecka och det kommer att ge resultat! Ett förslag är att satsa fem minuter på facket – #5förfacket

Alla har inte tid och möjlighet att ställa upp och engagera sig i fackliga uppdrag. Men som medlem finns det finns ändå en hel del att göra. Här är några exempel:

• Gilla Finansförbundets sida på facebook
  • Läs bloggen och dela den vidare
  • Fråga någon som inte är medlem om de vill bli med i Finansförbundet
  • Dela ut material om förbundet på din arbetsplats
  • Tala väl om Finansförbundet vid fikabordet

Vill du göra mer? Kolla med din klubbstyrelse om det finns något de vill att du gör. Har du ingen klubb eller inget avtal? Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa dig att komma igång på det området. Har du ännu bättre idéer? Skriv dem i kommentarsfältet här nedan.

Tillsammans kan vi delta i mikroaktiviteter – det är ett sätt att bygga en stark organisation!

Barbro Schönning, ombudsman på Finansförbundet

Läs mer om hur vi tillsammans kan göra Finansförbundet starkare.

#5förfacket!