arbetsmarknadsdagEn gång i tiden blev jag studerandemedlem i Journalistförbundet. Det var när jag pluggade på Journalisthögskolan och fick information av några studenter som gick terminen före. En del förmåner lockade och jag tyckte dessutom att idén att hålla ihop var bra. Numera jobbar jag en del med att rekrytera just studenter. Från Finansförbundets sida är vi ute och presenterar oss på arbetsmarknadsdagar på olika universitet och högskolor. Det är en bra ingång i facket och har man en gång fått kontakt så är sannolikheten att man stannar kvar ganska stor.

Att rekrytera medlemmar till Finansförbundet är en av de viktigaste uppgifterna som finns för de förtroendevalda, men också för den som är medlem. Att beskriva vad facket handlar om, att ta med sig en ny arbetskamrat på en aktivitet, att presentera hemsidan för den som aldrig varit där någon gång. Sätten är många…

I dagarna har jag suttit och ringt runt till flera anställda i finansföretag som har deltagit i aktiviteter som Finansförbundet arrangerat. De blev inbjudna av en kollega och har det gemensamt att de inte är medlemmar i facket. Det har blivit intressanta samtal och jag har fått flera frågor. Ingen har blivit upprörd för att jag ringt och några av dem har nappat på att gå med i förbundet. Ju fler vi blir desto starkare blir vi. Och den styrkan ger extra kraft i samband med förhandlingar och andra kontakter med arbetsgivaren.

Vid tidigare undersökningar, bland dem som inte är medlemmar i facket, har en förklaring varit att de aldrig fått frågan. Så du som är medlem i Finansförbundet: Våga fråga en kollega. Du kanske får ett ja!

Barbro Schönning, ombudsman på Finansförbundet

Läs om vad ett medlemskap i Finansförbundet innebär.

Dela
Våga fråga!