Maktsalongen i AlmedalenSå är jag då på plats i Almedalen på Gotland igen. Det som började med ett tal från ett lastbilsflak av Olof Palme på semester har nu växt till något ofattbart. Det är inte möjligt att ta in allt som pågår, utan istället infinner sig en rätt skön känsla av flyt; om jag ändå inte kan gå på allt kan jag lika gärna slinka in på det som råkar finnas i närheten. Och då kan det hända att helt nya tankar och idéer dyker upp. För ett par år sen föddes idén om att beräkna kollektivavtalets värde i kronor på ett seminarium om försäkringar. TCO och Facket Förändras gjorde en genomsnittsberäkning för genomsnittsmedlemmen i TCO. Den förfinade sedan Finansförbundet till att gälla vårt avtal med BAO. Och det är ju värt cirka 100 000 skattade kronor per år!

Sedan jag kom igår har jag varit på mingel hos TCO och sedan hos Unionen. Båda med en härlig känsla av att ”Vi KAN göra arbetslivet (och världen?) bättre!”. Efter det bevistade jag Årets Feministiska Almedalstal. Otroligt inspirerande! Nina Åkestam peppade publiken till att utveckla jämställdheten så att hela vårt samhälle blir bättre för alla.

Det ska bli spännande att se vad som dyker upp under resten av veckan!

Ulrika Boëthius, förbundsordförande Finansförbundet

Skönt flyt föder nya idéer